Gadget-uri care ne imbunatatesc viata?

Deschid calculatorul de dimineata si ochii imi cad peste un titlu: "Gadgetul nu care este imposibil sa nu slabesti. Cea mai tare inovatie in materie de sanatate prezentata la Las Vegas" (http://ro.stiri.yahoo.coml) . Am deschis repede articolul, curioasa sa aflu cum cea mai avansata tehnologie ne poate imbunatati sanatatea. Caci despre asta am dedus din titlul ca este vorba. Insa, cititnd articolul aflu ca acest aparat poate face o serie de masuratori inteligente ce pot fi trimise mai departe catre medicul nostru.

Bun, inteleg ca acest aparat, pana la urma, nu ne imbunatateste sanatatea, ci doar masoara niste parametri. Parametri, de altfel utili daca ne intereseaza starea noastra de sanatate. Insa cum poate afirma cineva ca "masurarea calitatii aerului va poate ajuta sa obtineti un somn mai bun care rezulta, intr-un final, intr-o sanatate mai buna". De acord ca aerul este un factor important pentru sanatatea noastra, insa cum poate masurarea acestuia sa ne faca sa dormim mai bine?! Cum poti scrie asa ceva?!

Este clar ca masurarea anumitor parametri poate fi utila, pe unii chiar ii trezeste la crunta realitate si ii face constienti de starea in care se afla. Insa sanatatea nu se dobandeste prin simpla masurare, ci prin schimbarea acelor obiceiuri care au degradat-o.

Asadar, ce rost are un aparat care ne masoara pana si calitatea aerului din camera daca noi nu il vom putea schimba? A masura devine din ce in ce mai usor si mai precis. A schimba obiceiuri daunatoare in obiceiuri sanatoase, insa, e din ce in ce mai greu. La ce folos atata tehnologie daca  in comportamentul nostru nu se schimba nimic?


Comentarii

Postări populare